Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Julklappar Julmarknad Julbord Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Julklappar Julmarknad Julbord Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Med start den 15 november 2018 går vi in i julens tid här i Nykvarn då Taxinge Slott julmarknad med 110 hantverkare och företag med lokalproducerad mat på Sveriges största julmarknad öppnar upp sina portar. Läs mer om Taxinge Slott julmarknad här..

Östra Södermanlands Järnväg har trafikdagar 17, 18, 24 och 25 november 2018 då Taxinge Slott julmarknad pågår. Kontrollera tidtabell på ÖSlJ hemsida. Res med äkta ångloksdragna tåg på de smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen eller vänner och gör en unik resa. Känn träsmaken från träbänkarna i tredje klass eller kosta på och njut lyxen av mjuka säten i andra klass. Konduktören kommer och klipper de historiska kartongbiljetterna med en riktig biljettång.

Julmarknad Mångfaldens Hus 3 november-23 december
Njuteriet är under julmarknaden till bredden fyllt med julinspirerade inredningsdetaljer.

Julbord – Vidbynäs Gård. 29 november – 20 december 2018
Under julen dukar vi upp ett klassiskt julbord med våra älskade julklassiker och en del nya favoriter. En matresa med hjärta i traditionellt svenskt mathantverk. Precis som det ska vara. God Jul och välkommen hem till Vidbynäs Gård. Boka ditt julbord: Ring 08-554 90 700 eller via hemsidans script.

Julbord –Taxinge Slott. 30 november – 20 december 2018
Välkomna på stämningsfullt julbord på Taxinge Slott. Ni anländer till rykande varm glögg i slottets salonger, avnjuter ett vällagat, traditionellt julbord i biblioteket och avslutar med kaffe och vårt berömda kakbord en trappa upp i stora matsalen. Boka ditt julbord: Ring 0159-70114 för bordsbokning.

Jultallrik–Mångfaldens Hus. 1 december-21 december 2018
Matcaféet serverar sin populära jultallrik från den 1 december 2018.

Stannar du mer än en dag – Övernatta hemma hos Vidbynäs Gård
”Vi är en plats dit du kommer för att umgås tillsammans med dina nära, kära och kollegor. Och med oss. Vår ambition är att du ska sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”. En halvtimme från Stockholm är du som i en annan del av världen. Mitt i Sörmlands böljande landskap vid sjön Turingen, ligger vackra Vidbynäs. Din egen oas, strax söder om Söder.”

 

Gör en heldagsutflykt med upplevelser och julklappsinköp i Nykvarn, Taxinge och Turinge
Gör en utflykt till Nykvarn, Turinge och Taxinge. Känn doften av kaffe redan vid kommungränsen.  Här kan du känna julefrid och finna en julklapp till dina nära och kära i lugn och ro. Tomten tycks inte känna av någon nämnvärd stress inför julaftons kväll.

Taxinge Slottscafé
Just nu i vintertid har vi öppet fredag, lördag och söndag 11.00-16.00. Välj mellan ett 60-tal bakverk, allt från smörgåsar till delikata tårtor. Kakbordet ändras efter säsong och över tid. Slottsboden och övriga affärer har i de flesta fall samma öppettider som slottet. Under Julmarknadsveckorna andra öppettider. Se hemsida för info.

Mångfaldens Hus i Turinge – Tegelhuset
Tegelhuset är som alltid fyllt med inredning, möbler, textilier, konst och presenter. För er med intresse för historien kan berättas att från 1844 bedrevs slöjd- och hantverksskola i lokalerna, ursprungligen endast för manliga elever, men från 1846 även för flickor.

Mångfaldens Hus – Deli Shop
Välkommen till Deli Shop Mångfaldens Hus i Turinge. Vår deli avdelning är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

Mångfaldens Hus – Matcafé
Mångfaldens Matcafé serverar sin populära jultallrik från den 1 december 2018. Här på redaktionen för Nykvarn.com betraktar vi matcaféet som restaurang med vällagad mat som prisas i både media och av gäster. I denna separata byggnad finns förutom restaurang också en välfylld Delishop samt kökstillbehör och inredningsdetaljer.

Mångfaldens Hus – Handelsträdgården Njuteriet
Mångfaldens Hus har nu också öppnat en handelsträdgård, Njuteriet, beläget i och kring det varsamt renoverade gjuteriet. Öppet april – september. Julmarknad 3 november – 23 december 2018.

Many Things Mode & Inredning
En familjär butik på landet med ett kvalitétsortiment inom dam- och herrmode, barnkläder, inredning, trädgård och presentartiklar. Butiken är enkel att nå. Från E20 motorvägsavfart Nykvarn, följ väg 509 mot Järna. Avstånd 5,2 km.

Closet & House
Välkommen till Closet & House i Nykvarns centrum. En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Vi finns i samma lokaler som Nykvarnsmäklarna, den lokala fastighetsmäklaren på orten.

 

Nykvarns Centrum innehåller en mängd butiker. Vi här på redaktionen vill slå ett slag för handeln i Nykvarns Centrum. Ta dig tid titta in hos våra företagare…

 

ICA Supermarket Nykvarn
Öppet alla dagar mellan 08-21. Viss avvikelse Jul och Nyårshelgen. Vardag eller fest? Vi har det du behöver.

Apoteket Nyponet
En nyrenoverad, fräscht och ljus lokal med kunnig, serviceinriktad personal. Allt för kropp och själ.

Closet & House
En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer från utvalda leverantörer.

Nykvarnsmäklarna AB
Köp och sälj via din lokala fastighetsmäklare. Det finns fördelar med att välja en fastighetsmäklare från Nykvarn. De som söker bostad ringer ”mäklaren på orten” då de vill köpa. Vi kan visa objekt snabbt och smidigt när köparen vill – ofta med någon timmes varsel.

Nykvarns Frukt och Grönt
En butik mitt i Nykvarns centrum. Här säljs främst frukt och grönt men även andra produkter och råvaror.

Pion Blomsterateljé
För dig med högt ställda krav på kvalité och yrkeskunnande. Här kan du också prenumerera på blommor.

Beautéstry Salong
Centrumvägen 26. Ekologisk hudvård, microneedling och fransförlängning.

Övrig service i Nykvarns centrum: Systembolag, post, tobak, spel, restauranger, frisörer, kemtvätt, skomakare, nyckelservice.

 

Hjärtligt välkomna önskar vi er alla till Nykvarn,
Turinge, Taxinge och Nykvarns Centrum!

 

Publicerad: 4 november, 2018 13:56

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.