Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Julklappar, utflykt, weekend i Nykvarn, Sörmland

Julklappar, utflykt, weekend i Nykvarn, Sörmland

Bryt upp från vardagen och gör en utflykt till Nykvarn, Turinge och Taxinge. Känn doften av kaffe redan vid kommungränsen.  Besök alla våra medlemsföretag, som säkert har en trevlig julklapp på hyllan till både moster Agata och lille John.

Taxinge Slott julmarknad. Gör en utflykt till Nykvarn, Turinge och Taxinge. Med start den 10 november 2016 går vi in i julens tid då Taxinge Slott julmarknad med 130 hantverkare och företag med lokalproducerad mat på Sveriges största julmarknad öppnar upp sina portar.

Östra Södermanlands Järnväg har trafikdagar under vissa dagar då Taxinge slott julmarknad pågår. Kontrollera datum på deras hemsida. Res med äkta ångloksdragna tåg på de smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen eller vänner och gör en unik resa. Känn träsmaken från träbänkarna i tredje klass eller kosta på och njut lyxen av mjuka säten i andra klass. Konduktören kommer och klipper de gamla kartongbiljetterna med en riktig biljettång.

Bommersvik – Hotell
Våra hotellrum erbjuder naturen precis utanför ditt fönster och bara 40 minuter utanför Stockholm city. 20 minuter från Södertälje och 40 minuter från Nyköping vaknar du upp i en lugn, naturskön miljö med sjön några steg bort.

Några av rummen erbjuder balkong och sjöutsikt. Hos oss finns plats för 164 övernattande gäster.
Vi erbjuder 22 dubbelrum och 50 enkelrum med hotellrumsstandard, tio dubbelrum och två enkelrum med enklare standard samt nio rum med vandrarhemsstandard som har våningssäng för två personer och dusch i korridoren. Dessutom har vi sju stugor för upp till fem gäster och ett eget hus med plats för åtta övernattande gäster.

Självklart vill vi att du ska sova riktigt gott under din vistelse hos oss, oavsett vilken rumstyp du väljer och därför satsar vi lite extra på din kudde. I varje säng finns två kuddar som standard – en hårdare och en mer mjuk. Båda är allergivänliga fiberkuddar. Därutöver har vi några specialkuddar som du kan beställa via receptionen.

Övernattning hemma hos Vidbynäs
”Vi är en plats dit du kommer för att umgås tillsammans med dina nära, kära och kollegor. Och med oss. Vår ambition är att du ska sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”. En halvtimme från Stockholm är du som i en annan del av världen. Mitt i Sörmlands böljande landskap vid sjön Turingen, ligger vackra Vidbynäs. Din egen oas, strax söder om Söder.”

Mångfaldens Hus i Turinge – Ett hus som du inte får missa. Fyllt i två plan med design och inredning för ditt hem.  Här finns allt mellan himmel och jord. På gårdsplan finns ytterligare ett fint litet hus med restaurang, delibutik och kökstillbehör.

Taxinge Slottsbod – I en av de vackra flyglarna vid Slottet ligger Taxinge Slottsbod. I den mysiga atmosfären som råder här finner man allt från kaffekoppen man bara vill ha till sitt morgonkaffe, smycket eller sjalen som ögonen fastnar för, tvålen med doften man vill ha resten av dagen, chokladen som man äter upp i bilen på vägen hem till leksaken man vet kommer få någon att jubla… Slottsbodens öppettider är som slottets.

 

Publicerad: 7 november, 2015 10:16

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.