Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Julklappstips Julmarknad Julbord Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Julklappstips Julmarknad Julbord Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Nykvarn Turinge Taxinge – Med start den 16 november 2017 gåt vi in i julens tid då Taxinge Slott julmarknad med 130 hantverkare och företag med lokalproducerad mat på Sveriges största julmarknad öppnar upp sina portar. Läs mer om Taxinge Slott julmarknad här..

 

Östra Södermanlands Järnväg har trafikdagar under vissa dagar då Taxinge slott julmarknad pågår. Kontrollera datum på deras hemsida. Res med äkta ångloksdragna tåg på de smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen eller vänner och gör en unik resa. Känn träsmaken från träbänkarna i tredje klass eller kosta på och njut lyxen av mjuka säten i andra klass. Konduktören kommer och klipper de historiska kartongbiljetterna med en riktig biljettång.

Julbord 2017 –  Vidbynäs Gård. 30 november – 16 december
Inför den här julen dukar vi upp ett klassiskt hemlagat julbord med älskade julklassiker och en hel del nya favoriter. En matresa med hjärta i traditionellt svenskt mathantverk. Precis som det ska vara. God Jul och välkommen hem till Vidbynäs Gård. Boka ditt julbord: Ring 08-554 907 00 eller mail: bokning(at)vidbynasgatd.se

Julbord 2017 – Taxinge Slott.  1-20 december
Välkomna på stämningsfullt julbord på Taxinge Slott. Ni anländer till rykande varm glögg i slottets salonger, avnjuter ett vällagat, traditionellt julbord i biblioteket och avslutar med kaffe och vårt berömda kakbord en trappa upp i stora matsalen. Boka ditt julbord: Ring 0159-70114 för bordsbokning.

Jultallrik 2017 – Mångfaldens Hus
Matcaféet serverar sin populära jultallrik från den 2 december 2017.

Stannar du mer än en dag – Övernattning hemma hos Vidbynäs
”Vi är en plats dit du kommer för att umgås tillsammans med dina nära, kära och kollegor. Och med oss. Vår ambition är att du ska sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”. En halvtimme från Stockholm är du som i en annan del av världen. Mitt i Sörmlands böljande landskap vid sjön Turingen, ligger vackra Vidbynäs. Din egen oas, strax söder om Söder.”

 

Upplevelser och julklappar i Nykvarn, Taxinge och Turinge
Gör en utflykt till Nykvarn, Turinge och Taxinge. Känn doften av kaffe redan vid kommungränsen.  Här kan du känna julefrid och finna en julklapp till dina nära och kära i lugn och ro. Tomten tycks inte känna av någon nämnvärd stress inför julaftons kväll.

Taxinge Slottscafé           
Just nu i vintertid har vi öppet fredag, lördag och söndag 11.00-16.00. Välj mellan ett 60-tal bakverk, allt från smörgåsar till delikata tårtor. Kakbordet ändras efter säsong och över tid. Slottsboden och övriga affärer har i de flesta fall samma öppettider som slottet.

Mångfaldens Hus i Turinge
Ett hus som du inte får missa. Fyllt i två plan med design, mode och inredning. Ett andra hus rymmer Deli Shop och matcafé och nyaste tillskottet Njuteriet är under julmarknaden till bredden fyllt med julinspirerade inredningsdetaljer. Julmarknad hos Mångfaldens Hus mellan 16 November – 22 December 2017

Mångfaldens Hus – Tegelhuset
Tegelhuset är som alltid fyllt med inredning, möbler, textilier, konst och presenter. För er med intresse för historien kan berättas att från 1844 bedrevs slöjd- och hantverksskola i lokalerna, ursprungligen endast för manliga elever, men från 1846 även för flickor.

Mångfalden Hus, plan två – Maria & Du
Tanken är att du bara ska behöva åka till en butik för att hitta allt du behöver både för vardag och fest. Du får ett modekunnigt och personligt bemötande. Min förhoppning och ambition är att du ska trivas hos mig, bli inspirerad och känna dig kvinnlig och fin!

Mångfaldens Hus – Deli Shop
Välkommen till Deli Shop Mångfaldens Hus i Turinge. Vår deli avdelning är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

Mångfaldens Hus – Matcafé
Mångfaldens Matcafé serverar sin populära jultallrik från den 2 december 2017. Här på redaktionen för Nykvarn.com betraktar vi matcaféet som restaurang med vällagad mat som prisas i både media och av gäster. I denna separata byggnad finns förutom restaurang också en välfylld Delishop samt kökstillbehör och inredningsdetaljer.

Mångfaldens Hus – Handelsträdgården Njuteriet
Mångfaldens Hus har nu också öppnat en handelsträdgård, Njuteriet, beläget i och kring det varsamt renoverade gjuteriet. Premiär 1 juli 2017 och en kontinuerlig utveckling är att vänta. Öppet April – September . Julmarknad 16 November – 22 December 2017.

Many Things Mode & Inredning
En familjär butik på landet med ett kvalitétsortiment inom dam- och herrmode, barnkläder, inredning, trädgård och presentartiklar. Butiken är enkel att nå. Från E20 motorvägsavfart Nykvarn, följ väg 509 mot Järna. Avstånd 5,2 km.

Closet & House
Välkommen till Closet & House i Nykvarns centrum. En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Vi finns i samma lokaler som Nykvarnsmäklarna, den lokala fastighetsmäklaren på orten.

Välkommen till Möbelkvalitén i Taxinge
Kom och låt dig inspireras av butikens stora utbud av möbler och inredning. Vi mixar starka varumärken som t ex Englesson, Brunstad, G.A.D  med nya innovativa tillverkare. Som egen aktör styr vi själva över vilka vi vill samarbeta med och vi är ständigt på jakt efter nyheter för att kunna erbjuda lite mer än det alla andra har. Välkommen till ett möbelhus för dig som vill ha någon att prata inredning med!

Välkommen till Hedlandet
På Hedlandet finns prisvärda kvalitetskläder för hela familjen, inredning, gardintyger, hemtextilier, glas & porslin, skor, väskor, leksaker, presentartiklar och hygien- & städartiklar. På Hedlandet hittar du just nu massor av julklappa.  Gör en utflykt till Hedlandet och låt dig inspireras! Vi plockar fram nyheter varje dag.

 

Nykvarns Centrum innehåller en mängd butiker där kvalité står som ledstjärna. Vi här på redaktionen vill slå ett slag för handeln i Nykvarns Centrum. Ta dig tid titta in hos våra företagare helt spontant!

ICA Supermarket Nykvarn
Öppet alla dagar mellan 08-21. Viss avvikelse Jul och Nyårshelgen. Vardag eller fest? Vi har det du behöver.

Apoteket Nyponet
En nyrenoverad, fräscht och ljus lokal med kunnig, serviceinriktad personal. Allt för kropp och själ.

Aniellas Hudvård
Ge bort lite avkoppling till dina nära och kära! Presentkorten gäller på alla behandlingar och alla produkter.

Closet & House
En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer från utvalda leverantörer.

Nykvarnsmäklarna AB
Köp och sälj via din lokala fastighetsmäklare. Det finns fördelar med att välja en fastighetsmäklare från Nykvarn. De som söker bostad ringer ”mäklaren på orten” då de vill köpa. Vi kan visa objekt snabbt och smidigt när köparen vill – ofta med någon timmes varsel.

Jober Sport & Fritid
Lokal sport butik med fokus på skor och kläder för hela familjen.

Nykvarns Frukt och Grönt
En butik mitt i Nykvarns centrum. Här säljs främst frukt och grönt men även andra produkter och råvaror.

Pion Blomsterateljé
För dig med högt ställda krav på kvalité och yrkeskunnande. Här kan du också prenumerera på blommor.

Hjärtligt välkomna önskar vi er alla till Nykvarn,
Turinge, Taxinge och Nykvarns Centrum!

 

Publicerad: 5 november, 2017 14:05

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.