Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Sommartips Utflykt Semester Nykvarn Sörmland

Sommartips Utflykt Semester Nykvarn Sörmland

Lådbilar, Slottscafé, Grillkvällar, Ångtåg, Ångfartyg, Sveriges största bilshow, All American Day, Musik, Shopping, Mode, Inredning, Konstutställningar, Auktioner, Båtliv, Skogsliv, Bad, Hotell, Restaurang. Kontakta gärna Nykvarn.com för ytterligare information.

 

Lådbilslandet i Nykvarn – Ett Eldorado för motorburen ungdom mellan 3 och 9 år I Lådbilslandet kör du bil på riktigt. Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad med broar, rondeller och vägkorsningar. Välkommen till Lådbilslandet. En heldag för familjen med aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. Prisvärda familjepaket tillsammans med Vidbynäs Gård och Scandic Södertälje 2017. Se hemsida.


Taxinge slottscafé med slottsparker, badplats och små butiker
Vida känt som Kakslottet med ett brett utbud av hembakat, minst 65 sorter att välja mellan. Hit kan du ta dig med bil, buss, båt, Östra Södermanlands Järnväg med ångtåg på smalspårig järnväg eller med ångfartyret Mariefred. Taxinge slotts parker, den Engelska, Franska och Italienska bjuder alla på sina unika upplevelser. Pagoden som ligger i rak linje från slottet entré omsluts av en skir bokskog. Är värmen tryckande passa på att ta ett bad vid den barnvänliga badplatsen. Blir du shoppingsugen finns ett flertal små butiker med hantverk, mode och presenter inom området.

 

All American Day – lördagen den 12 augusti 2017
Ett samarbete mellan Rockabilly.nu, Worldkustom.com och Usabil.nu. 2016 kör vi igen.  All American Day, lördagen den 12 augusti på Lådbilslandet, Nykvarn väster om Södertälje. Rocknight, Krantz Challenge, marknad, rubbet !!

 

Somrigaste utflykten med tåg och ångbåt 2016
Får vi bjuda på ett sommartips? Kombinera en saltstänkt ångbåtstur med en härlig tågutflykt, Stockholm-Mariefred tur och retur. Med den så kallade Mariefredsrundturen får du resa med SJ Regionaltåg till Läggesta, ett gammaldags ångtåg till Mariefred och ångfartyget s/s MARIEFRED tillbaka till Stockholm. Det går också bra att starta dagen med båtresan. Biljetten köps via Östra Södermanlands Järnväg. Mer information på www.oslj.nu. Vill du bara resa med tåg? Boka då på www.sj.se där du anger ”Mariefred Museijärnväg station” som ort att resa till.

Trevlig retroresa!

 

Östra Södermanlands Järnväg
Välkommen till Östra Södermanlands Järnväg. Museijärnvägen Mariefred – Läggesta – Taxinge
Res med äkta ångloksdragna tåg på dom smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Tågen går från Mariefred via Hjorthagen, Marielund, Läggesta, Hedlandet till Taxinge Näsby och åter mellan maj och september. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen och gör en unik resa. Känn doften av ångloksrök och få din gammeldags kartongbiljett klippt av konduktören. 

 

Ångfartyget s/s MariefredUpplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.

 

Somriga grillkvällar hemma hos Vidbynäs
Äntligen är det Grillbuffé på terrassen på Vidbynäs Gård!
Från den 4 juli till 11 augusti 2017 håller vi glöden varm varje tisdag – fredag, kl 17-22. Slå er ner på terrassen och njut av utsikten över sjön, mysiga kvällssolen och den goda maten.

 

Mångfaldens Hus med matcafé och delibutik
Välkommen till Mångfaldens Hus i Turinge. Ett hus fyllt i två plan med design, mode och inredning för ditt hem.  Här finns allt mellan himmel och jord. Vi säljer t ex inredning, konfektyr, konst, möbler – både nytt och gammalt. Vi tar fram det som Du önskar.

Premiär 2017 – Tegelhuset plan 2. Maria och Du. Kläder och mode.
Premiär 2017 – Njuteriet, en handelsträdgård i och kring det varsamt renoverade gjuteriet.

På gården vid Mångfaldens Hus finns ett mysigt matcafé där du kan äta god mat, som inspireras av årstiderna, de stående specialiteterna så som den gravade laxen, cesarsalladen, baconsalladen, grekisk salladen eller dagens soppa. Här finns också en deli avdelning som är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

 

Hedlandet – Ett varuhus fyllt med kläder för barn och vuxna
På Hedlandet finns prisvärda kvalitetsvaror som ligger 30-70% under normal handel. Dessa låga priser är möjliga för oss att hålla då vi köper in restpartier och överskott från Sverige och utomlands. Många gånger behöver leverantören plats på lagret för nyheter. Man vänder sig då till oss och blir på så sätt snabbt av med det sista ur årets kollektion av mode och design. Ett lägre inköpspris som kommer våra kunder tillgodo. Hedlandets personal hälsar dig hjärtligt välkommen på ett lönsamt besök!

 

Many Things – Mode, inredning och presenter
Välkommen till Many Things. En familjär butik på landet med ett kvalitétsortiment inom dam- och herrmode, barnkläder, inredning, trädgård, hund och presentartiklar.
Butiken är enkel att nå. Från E20 motorvägsavfart Nykvarn, följ väg 509 mot Järna. Avstånd 5,2 km. Följ oss på vår Facebook sida och Instagram. Här uppdaterar vi dagligen med nyheter från Many Things.

 

Välkommen till Closet & House i Nykvarns centrum
En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Här finner du produkter med kvalité – allt från sköna handduken, linnet för lördagsbjudningen eller den designade nappflaskan, fri från all miljöpåverkan.

 

Vidbynäs – Övernattning med kvalité i Nykvarn

Här på Vidbynäs går du inte in på rummet, du går hem till dig. Vår egen lilla by ligger några få kliv från huvudbyggnaden. Välkommen hem.

När dagens alla intryck ska smältas, kan du dra dig tillbaka till ditt eget, trivsamma krypin. Hotellet har 76 hotellrum och 164 bäddar fördelat på enkelrum, dubbelrum, sviter och familjerum.

Varje rum har moderna faciliteter, inklusive trådlöst internet. Möblerna och den tekniska utrustningen håller hög klass. Sovrummen har platt-TV och varje vardagsrum en 42 tums eller 50 tums platt-TV. Husen har vardagsrum med soffgrupp och en matsalsmöbel som kan tjäna som mötesbord för den mindre gruppen. Det fullt utrustade köket kan användas som grupprum.

Våra fantastiska moderna sviter på 110 kvadratmeter har fyra bäddar fördelade på två sovrum och ett generöst badrum på bottenplanet. På det övre planet finns vardagsrum med köksdel, ytterligare ett badrum med bastu samt utgång till den härliga verandan. I vardagsrummet finns 50 tums platt-TV med hemmabiosystem samt DVD- och CD-spelare.

 

Med husbil genom Nykvarn – Passa på att fylla kylskåpet.
ICA Nykvarn har allt för vardag och fest.  Bekväm parkering och i centrum finns också apotek, post och systembolag.

 

Öster Malma slott och Wildlife Park
En timmes bilfärd från Nykvarn. Öster Malma erbjuder prisvärd övernattning under sommaren.
Läs mer om Sommar på Öster Malma 2017

Wildlife Park
Ta med er kikaren och betrakta svenska klövdjur i dess naturliga miljö. Här finns älg, kronhjort, dovhjort och mufflon som strövar fritt. Vid fågelvoljärerna står besökarna öga mot öga med fasaner, änder och gäss.
Läs mer om Wildlife Park på Öster Malma.

 

Publicerad: 11 maj, 2016 12:30

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.