Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Taxinge slottscafé firar 40-års jubileum

Taxinge slottscafé firar 40-års jubileum

Kom och fira vårt 40-årsjubileum den 30 maj 2019! Vi erbjuder vår berömda marängtårta med konjaksgrädde till samma pris som 1979!

Taxinge slottscafe startades av kvinnor för 40 år sedan och drivs fortfarande som ett familjeföretag av mor och dotter! Det började med det klassiska sju sorters kakor men idag finns aldrig färre än 65 sorters kakor, godbitar och tårtor att välja mellan på kakbordet. Det lilla sommarcaféet har vuxit till ett av Nykvarns stora turistmål med ca 250 000 besökare per år

”Du som tycker om att baka, kan inte du öppna ett sommarcafé på slottet?”
Nån gång runt 1978 tyckte Jan att hans fru spenderade lite för mycket tid som sjuksköterska på sjukhuset i Södertälje istället för hemma på gården. I hopp om att få hänga lite mer med Anne-Marie kläckte han alltså idén om ett café i det då väldigt nedgångna Taxinge Slott.

Till Kristi Himmelfärdshelgen 1979 slog caféet upp sina portar första gången. Vad Jan inte visste då var att hans idé inte riktigt skulle ha den effekt på Anne-Maries arbetstider som han önskade, hon jobbade natt på sjukhuset, sov en stund hemma för att sen jobba dag på slottet…

I år firar Taxinge slottscafe 40-årsjubileum och det lilla sommarcaféet på Taxinge slott har vuxit till ett av Nykvarns stora turistmål med ca 250 000 besökare på ett år. Vi har 11 helårsanställda och sysselsätter ca 80 stycken till på timme/säsong. Vissa jobbar fortfarande extra hos oss 20 år senare!

Idag jobbar Anne-Marie lite mindre, men är i allra högsta grad fortfarande involverad i verksamheten som hon driver tillsammans med sin dotter Åsa. Jan hjälper oss med allehanda grejer som att laga, fixa, bära. Precis som alltid!!

 

För mer information besök Taxinge Slotts hemsida…

Publicerad: 27 maj, 2019 18:05

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.