Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Nykvarn med bil

Adress: Nykvarn

Nykvarn med bil

Det är ingen slump att Nykvarn betraktas som ett av de främsta logistiklägena i Sverige. Det är snabbt och bekvämt att via E4 och E20 nå Nykvarn. Säkra vägar sommar som vinter. Från Nykvarns centrum är det fem minuter med bil till motorväg E20. Tanka bilen gör du i centrum eller vid motorvägspåfarten.

Ska du ut mot Taxinge från motorvägsavfarten är det tio minuters körtid längs gamla Rikssexan – som då det begav sig ledde ända fram till Göteborg. Även längs denna väg kan du stanna och tanka bilen. Här tar vi det lite lugnt då skogen är rik på vilt och att vi under sommartid samsas med turister, cyklister och cruising á la 60-tal och äldre. Vintertid underhålls vägen exemplariskt.

Svänger du av ut mot byarna längs vägen så tänk på att dessa vägar i allmänhet är enskilda vägar där underhållet bekostas av de boende själva. Du är välkommen att köra här men håll rekommenderad hastighet så håller vägen längre. Ta det lugnt genom bybildningarna då det ofta finns både barn, hästar, hundar och kattor på vägen.