Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Nykvarns brandstation

Adress: Centrumvägen, Nykvarn

Telefonnummer: 08-721 22 00

Hemsida: www.sbff.se

Nykvarns brandstation

 

Nykvarns brandstation är en deltidsstation inom Södertörns brandförsvarsförbund. Personalstyrkan i Nykvarn skall uppgå till 24 brandmän. Vi söker dock alltid nya medarbetare, både kvinnor och män.

Arbetet består i att ha beredskap på sin ordinarie arbetsplats eller i hemmet för att kunna rycka ut vid larm. Utöver det så deltar man i den interna övningsverksamheten och genomgår utbildningar i olika omfattning. Som anställd får man genomgå formell brandmannautbildning vid någon av MSB:s skolor vilken betalas av arbetsgivaren. Att vara deltidsbrandman är en kommunal deltidsanställning men utgör dock inget deltidsarbete. Räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar. Du får dessutom beredskapsersättning.

För att vara aktuell för tjänsten måste du kunna ta dig till brandstationen inom 5 minuter vid larm när du har beredskap.

Arbetet är spännande och varierande. Det består av räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra. Sist men inte minst är det viktigt att du delar vår syn på att yrkesrollen är oberoende av vilket land eller kultur man fötts i och vilket kön eller sexuell läggning man har.

Tveka inte att bli en av oss.
Välkommen med din ansökan!

Läs mer om: Brandman på deltid

Läs mer om Södertörns brandförsvarsförbund 

 

 

Vid nödsituation ring alltid 112


Om en olycka inträffar är det bra om du känner till hur du ska agera. Här ger vi några praktiska tips och råd på hur du kan hantera en olyckssituation och vad som händer när du kallar på hjälp.

Här kan du läsa mer om hur du skall agera om olyckan är framme