Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Nykvarns kommun
Milsvida skogar, rena vatten och öppna landskap. Kommunikationerna är utmärkta. För dig som pendlar finns snabba tågförbindelser med Stockholm och Eskilstuna. Motorvägarna E20 och E4 tar dig snabbt med egen bil dit du önskar.

Boende
Välj hur du vill bo. Nykvarns samhälle erbjuder såväl hyres- som bostadsrätter, radhus och villor.
På landsbygd finns ett flertal byar med i främsta hand villaboende. Önskar du ett mera avskilt boende är det många gånger tillgång till buss på gångavstånd. Köper du en fastighet på landsbygd är det ofta en enskild väg du kommer att bo vid.

Företag
Järnväg och motorvägar som löper genom Sverige sammanstrålar i Nykvarns kommun och logistikläget är ett av Sveriges bästa. Här finner du Stockholm Syd-Mörby.  Genom området går Svealandsbanan från vilken industrispår leder in i området. Här finns i dag några av Sveriges större företag tillsammans med lokala Nykvarns företag etablerade.
Planområdet omfattar 900 hektar och hit välkomnas inte bara logistikföretag utan även industri, kontor och andra områden inom näringslivet. Motorvägsavfart Nykvarn har i dag två bensinstation. Det finns också byggfärdig mark för anläggning av hotell/motell i direkt anslutning till motorvägsavfart. Tre flygplatser finns i närområdet på 1 till 1 ½ timmes avstånd.

Skola
I Nykvarn är vi stolta över våra ungdomar för den kraft och energi de lägger på sina studier. Ofta parat med fritidsaktiviteter inom simning, gymnastik, fotboll, bågskytte, brottning med flera aktiviteter som finns inom föreningslivet i Nykvarn.

-Stort tack till alla er lärare, pedagoger, skolledare, skolledningen och förvaltningen för allt det stora och goda arbete ni gör till gagn för våra barn och ungdomars fortsatta kunskapsutveckling. Vision 2025, med visionsmålet - att bli Sveriges bästa skola -, ligger nu väl inom räckhåll, säger kommunstyrelsens ordförande Bob Wållberg.

Nykvarn med bil

Nykvarn med bil

Det är snabbt och bekvämt att via E4 och E20 nå Nykvarn. Säkra vägar sommar som vinter.

Läs mer »

Nykvarn med flyg

Nykvarn med flyg

Du når Nykvarn via tre flygplatser i vår närhet. Arlanda, Skavsta och Bromma. Ankommande och avgående flyg.

Läs mer »

Nykvarn Järnvägsstation

Nykvarn Järnvägsstation

Information om SJ Regionaltåg och TiM-Trafiken. Tillgänglighet, biljetter, tider.

Läs mer »

Nykvarn Busstrafik

Nykvarn Busstrafik

Nykvarns kommun tillhör Stockholms län och du kan därför åka med SL-kortet. Tidtabeller och linjesträckning.

Läs mer »