Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Att göra nära Stockholm

Att göra nära Stockholm

Nykvarn i Sörmland med Lådbilslandet, Mångfaldens Hus, Taxinge slottscafé, Östra Södermanlands Järnväg, ångfartyget Mariefred, Hedlandet och Vidbynäs för övernattning är några av de aktiviteter och upplevelser vi valt att rekommendera för en dagsutflykt eller två dagars upplevelse.

 

Ställ en fråga och du får svar inom några timmar från Nykvarn.com

 

Lådbilslandet i Nykvarn
Välkommen till Lådbilslandet. En heldag för familjen med aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. I Lådbilslandet kör du bil på riktigt. Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad med broar, rondeller och vägkorsningar.

Taxinge slott med slottscafé och slottsträdgård
Välkommen till Taxinge slott och Slottscaféet. Vida känt som Kakslottet och från TV-programmet Hela Sverige bakar. Här finner du norra Europas största kakbord med hembakat från det egna konditoriet. Allt från den populära räksmörgåsen till delikata tårtor. Kakbordet ändras över säsong och tid, men innehåller aldrig under 65 sorter.

Mångfaldens Hus med matcafé och delibutik
Välkommen till Mångfaldens Hus i Turinge. Ett hus fyllt i två plan med design och inredning för ditt hem.  Här finns allt mellan himmel och jord. Vi säljer t ex inredning, konfektyr, konst, möbler – både nytt och gammalt. Vi tar fram det som Du önskar.

På gården vid Mångfaldens Hus finns ett mysigt matcafé där du kan äta god mat, som inspireras av årstiderna, de stående specialiteterna så som den gravade laxen, cesarsalladen, baconsalladen, grekisk salladen eller dagens soppa. Här finns också en deli avdelning som är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

Östra Södermanlands Järnväg
Välkommen till Östra Södermanlands Järnväg. Museijärnvägen Mariefred – Läggesta – Taxinge
Res med äkta ångloksdragna tåg på dom smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Tågen går från Mariefred via Hjorthagen, Marielund, Läggesta, Hedlandet till Taxinge Näsby och åter mellan maj och september. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen och gör en unik resa. Känn doften av ångloksrök och få din gammeldags kartongbiljett klippt av konduktören.

Ångfartyget s/s Mariefred
Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm.

Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.

Hedlandet – Shopping
Hos oss hittar du ett stort utbud av barnkläder från baby till tonår. Vi importerar själva, samt köper in poster och partier av kända varumärken. Detta ger ett brett och varierande utbud. Hos oss kan du fynda blusen utan att det kostar skjortan och även följa säsongens trender utan att bli ruinerad. Vi tar in nyheter varje dag. Här hittar killar och män mode från världens alla hörn. Allt från kostymer och skjortor till trendiga jeans, tröjor och underkläder. Självklart har vi även alla de rätta accessoarerna som slipsar, bälten, mm. Vi säljer nästan allt inom textil, såsom färdigsydda gardiner, metervaror, mattor, kuddar, handdukar och mycket mycket mer. Vi är oerhört stolta över vårt sortiment, så välkommen in och låt dig inspireras.

Vidbynäs – Övernattning i Nykvarn
”Vi är en plats dit du kommer för att umgås tillsammans med dina nära, kära och kollegor. Och med oss. Vår ambition är att du ska sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”. En halvtimme från Stockholm är du som i en annan del av världen. Mitt i Sörmlands böljande landskap vid sjön Turingen, ligger vackra Vidbynäs. Din egen oas, strax söder om Söder.”

Publicerad: 15 april, 2016 19:07

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.