Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


IBL AB mångmiljonsatsar

IBL AB mångmiljonsatsar

Legotillverkaren Ingenjörsfirma Bergvall – Leindahl AB har alltid legat i framkant då det gäller att tänka framåt. Nu stoltserar företaget med en helt ny revolutionerande laserskärmaskin som använder den allra senaste laserfibertekniken berättar, Ronnie Bergvall VD på företaget i Malmby, Strängnäs. Företaget har investerat i en helt ny revolutionerande laserskärmaskin som använder den allra senaste laserfibertekniken

 

En ekonomisk produktionsekvation

Det vanligaste materialet IBL AB använder i sin produktion är, förutom Rostfri plåt, galvad plåt upp till 3 mm. Fiberlaserns fördelar är att den arbetar mycket snabbare och med renare snitt. Samtidigt kan fiberlasern skära även i icke järnhaltigt material, vilket i klartext innebär att vi nu inte längre behöver tacka nej till en kund som vill ha detaljer skurna i exempelvis mässing eller koppar, säger Ronnie Bergvall.

 

Skägglöst!

Stefan Svanberg och John Andersson som är två av de tre operatörerna på den nya investeringen lovordar den nya fiberlasern. – Originalparametrarna stämmer exakt mot verkligheten, vi har inte behövt slipa eller bearbeta något av det skurna materialet vilket vi välkomnar mycket säger de båda operatörerna. Fiberlasern är utrustad med ByPos som är en avkänningsmekanism som automatiskt känner av om plåten skulle vara något böjd, och kompenserar detta under drift.

 

Framtidsoptimism

–Vårt företag startades för 23 år sedan och har en gedigen tradition av hantverkskunnande och framtagning av prototyper. Vi investerade i en Ny ByVention från Bystronic Scandinavia AB för tre år sedan för prototypframtagning av mindre detaljer och i en begagnad Bystar 4 kw för drygt ett år sen för produktion och byter nu ut Bystar modellen mot den nya 3 kw Fiberlasern. En klar fördel i produktionen är att vi nu enkelt kan gå in och tillverka en förserie av en prototyp åt en kund med den nya fiberlasern. Att bryta en större serie går nu utmärkt då det nästan inte behövs någon omställning alls mellan material eller tjocklek på material, endast ett munstycksbyte som tar mindre än en minut. Detta vinner både vi och kunderna stora fördelar med. Dessutom är den nya 3 kw Fiberlasern så otroligt mycket snabbare än Bystar 4 kW i tunna material (0,5 -6 mm) och det är där tyngdpunkten ligger hos våra kunder berättar, avslutar Ronnie Bergvall.

 

 

Publicerad: 23 maj, 2014 14:26

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.