Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Julklappar Julmarknad Julbord Nyår Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Julklappar Julmarknad Julbord Nyår Nykvarn Turinge Taxinge i Sörmland

Med start den 17 november 2023 går vi in i julens tid här i Nykvarn då Taxinge Slott julmarknad med hantverkare och företag med lokalproducerad mat på Sveriges största julmarknad öppnar upp sina portar. Ta dig tid att gå runt och botanisera bland hantverkarnas fantastiska produkter och lös julklappsbestyren på en och samma dag. Oavsett vilken typ av slöjd och hantverk du är intresserad av får du ditt lystmäte här.

Här hittar du också hemystad ost, korvar, sylta, skinka, bröd, sill, lax och andra godsaker som hör julen till. Och provsmakning är oftast inte bara tillåten – den är ett måste. När du sedan börjar känna hur fikasuget kurrar till i magen så kan du inte vara på en bättre plats än Taxinge.

Öppetider 17 november till 19 november 2023

fredag 17 november 11.00 – 18.00
lördag 18 november 10.00 – 18.00
söndag 19 november 10.00 – 16.00

Öppettider 23 november till 26 november 2023

torsdag 23 november 11.00 – 18.00
fredag 24 november 10.00 – 18.00
lördag 25 november 10.00 – 18.00
söndag 26 november 10.00 – 16.00

Entré: 100:-/pers, barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering ingår.

Varmt välkomna!

Läs mer om Taxinge Slott julmarknad här..


Julmarknad och Jultallrik hos Mångfaldens Hus i Turinge, Sörmland.

Mångfaldens Hus julmarknad pågår i Njuteriet mellan 17 november – 23 december 2023. Njuteriet är till bredden fyllt av julrelaterade inredningsdetaljer och pynt. Matcaféet serverar sin jultallrik med julens klassiker från den 2 december till och med den 21 december 2023. Vid bordsbokning ring 08-552 40 502.

Varmt välkomna!

Mångfaldens Hus och Njuteriet finner du i Turinge, Nykvarn.

 

Bommersvik Julbord 2023

Välkomna till årets julbord på Bommersvik. Vi bjuder in till stämningsfull atmosfär och god mat med 40 kalla och varma rätter plus ostar, desserter och julgodis. Bara 40 minuter från Stockholm finner du lugnet från naturen, om möjligt ännu vackrare i sin vinterskrud.

Vi erbjuder julbord 4 dagar i veckan, i övrigt på förfrågan. Välj mellan julbord på torsdagar, AW-fredag med livemusik, julbord på lördagar och julpyssel för hela familjen på söndagar.

På Bommersvik finns alltid mycket att göra, välj att stanna över och njut av vår nyrenoverade relax med bistro och bastu. Kanske ett vinterbad för den modige eller hyr våra nya varma badtunnor. Sov ut och börja dagen med en riktigt god frukost.

I priset ingår:
Glöggmingel
Julbord på buffé med 40 varma och kalla rätter, med vegetariska alternativ
Ostar och dessertbuffé med kaffe/te
Liveunderhållning på fredag kväll
Pyssel på söndagar

625kr/ person torsdag-lördag. Barn upp till 12 år 195kr
595kr/person söndag. Barn upp till 12 år 159kr

Boendepaket, julbord och del i dubbelrum 2 450kr för 2 personer
Boendepaket, julbord och enkelrum 1 575kr för 1 person

Varmt välkomna!

Läs mer och boka på Bommersviks hemsida.


Taxinge Slott julbord 2023

Välkomna på julbord på stämningsfulla Taxinge Slott. Vägen upp mot slottet kantas av glittrande ljus och granar och i alla fönster lyser adventsljusstakarna. När ni anländer till slottet bjuds ni på rykande varm glögg innan ni visas till ert bord i biblioteket där vårt traditionella julbord väntar. Ni avslutar med kaffe och ett stort dessertbord en trappa upp i slottets julpyntade salonger.

Vi serverar julbord från 1 december till 19 december 2023.
Ring oss för att boka bord 0159-70114

Vardag lunch 595:-/person
Kväll och helg 795:-/person

I priset ingår glögg, julbord, dessertbuffé och kaffe. Dryck tillkommer. Priserna är inklusive moms.

Varmt välkomna!

Läs mer och boka på Taxinge Slott hemsida..

 

Jultallrik hos Mångfaldens Hus

Matcaféet serverar sin populära jultallrik från den 2 december till den 21 december 2023. Vid bordsbokning ring 08-552 40 502.

 

Nyårsfirande på Bommersvik i Sörmland nära Stockholm

Njut av en lugn, stämningsfull och god nyårsafton hos oss. Att fira nyår på Bommersvik passar dig som vill komma bort från storstadspulsen och fyrverkerierna och njuta av lugnet, den fantastiska maten och en riktigt stämningsfull kväll hos oss.

Vi har satt ihop ett paket för att avsluta året på bästa sätt hos oss. Vi har laddat våra varma badtunnor och vår köksmästare har tagit fram en riktigt god meny med både kött, fisk och vegetariska alternativ.

Njut av en krispig vinterpromenad, en stund i vårt nya ljusterapirum eller bara slappna av i vår nyrenoverade relax och bistro.

Du behöver inte tänka på något, allt är inkluderat i vårt paket.

NYÅRSPAKET

Nyårsafton 31/12
Incheckning från klockan 13
Badrockar och tofflor på rummet
3 st snittar och kaffe/te i salongerna i Bommersgården (13:30-16)
Bistro, bastu, ljusterapi och varma badtunnor (12-18 samt 22-01)
Nyårssupé i restaurangen, från 18:30
Vinpaket, 3 glas (går bra att byta ut till ex. öl)
Stämningsfull livemusik under kvällen

Nyårsdagen 1/1
Frukost 8:00-11:00
Bastu och varma badtunnor (10:00-13:00)
Sen utcheckning senast 14:00

PRISER med vinpaket
Dubbelrum för två personer: 2 650kr/person
Enkelrum för 1 person: 2 950kr
Priset inkluderar boende och hela vårt nyårspaket ovan inkl dryckespaket till maten.

PRISER med alkoholfritt dryckespaket
Dubbelrum för två personer: 2 400kr/person
Enkelrum för 1 person: 2 700kr

För information och bokning – Bommersviks hemsida

Varmt välkomna!

Stannar du mer än en dag – Övernatta på Bommersvik

Hotell & weekend nära naturen
Barnvänligt hotell med sjöutsikt

En weekend bara 40 minuter från Stockholm där axlarna sjunker och andningen blir djupare redan på parkeringen. Hos oss väljer du det boende och de aktiviteter som passar dig bäst. Kom själv, med vännerna, familjen eller kollegorna. Oavsett vet du att naturen, servicen och den goda maten står och väntar på dig.

Välkommen!

 

Gör en heldagsutflykt med upplevelser och julklappsinköp i Nykvarn, Taxinge och Turinge
Gör en utflykt till Nykvarn, Turinge och Taxinge. Känn doften av kaffe redan vid kommungränsen.  Här kan du känna julefrid och finna en julklapp till dina nära och kära i lugn och ro. Tomten tycks inte känna av någon nämnvärd stress inför julaftons kväll.

Taxinge Slottscafé
Just nu i vintertid har vi öppet fredag, lördag och söndag 11.00-16.00. Välj mellan ett 60-tal bakverk, allt från smörgåsar till delikata tårtor. Kakbordet ändras efter säsong och över tid. Slottsboden och övriga affärer har i de flesta fall samma öppettider som slottet. Under Julmarknadsveckorna andra öppettider. Se hemsida för info.

Mångfaldens Hus i Turinge – Tegelhuset
Tegelhuset är som alltid fyllt med inredning, möbler, textilier, konst och presenter. För er med intresse för historien kan berättas att från 1844 bedrevs slöjd- och hantverksskola i lokalerna, ursprungligen endast för manliga elever, men från 1846 även för flickor.

Mångfaldens Hus – Deli Shop
Välkommen till Deli Shop Mångfaldens Hus i Turinge. Vår deli avdelning är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

Mångfaldens Hus – Matcafé
Mångfaldens Matcafé serverar sin populära jultallrik mellan 2 december och 21 december 2023. Här på redaktionen för Nykvarn.com betraktar vi matcaféet som restaurang med vällagad mat som prisas i både media och av gäster. I denna separata byggnad finns förutom restaurang också en välfylld Delishop samt kökstillbehör och inredningsdetaljer.

Mångfaldens Hus – Handelsträdgården Njuteriet
Mångfaldens Hus har nu också öppnat en handelsträdgård, Njuteriet, beläget i och kring det varsamt renoverade gjuteriet.

Julmarknad 17 november – 23 december 2022. Njuteriet är under julmarknadstid till bredden fyllt av julinspirerade inredningsdetaljer och pynt.

Closet & House
Välkommen till Closet & House i Nykvarns centrum. Livstilsbutik – En personlig butik med kläder och mode, heminredning, presentartiklar, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Vi finns i samma lokaler som Nykvarnsmäklarna, den lokala fastighetsmäklaren på orten.

Nykvarns Centrum innehåller en mängd butiker. Vi här på redaktionen vill slå ett slag för handeln i Nykvarns Centrum. Ta dig tid titta in hos våra företagare…

 

ICA Supermarket Nykvarn
Öppet alla dagar mellan 08-21. Viss avvikelse Jul och Nyårshelgen. Vardag eller fest? Vi har det du behöver.

Apoteket Nyponet
En nyrenoverad, fräscht och ljus lokal med kunnig, serviceinriktad personal. Allt för kropp och själ.

Closet & House
Livstilsbutik – En personlig butik med kläder och mode, heminredning, presentartiklar, accessoarer från utvalda leverantörer.

Nykvarnsmäklarna AB
Köp och sälj via din lokala fastighetsmäklare. Det finns fördelar med att välja en fastighetsmäklare från Nykvarn. De som söker bostad ringer ”mäklaren på orten” då de vill köpa. Vi kan visa objekt snabbt och smidigt när köparen vill – ofta med någon timmes varsel.

Nykvarns Blommor
Gammeltorpsvägen 2,
Nykvarns centrum.

Övrig service i Nykvarns centrum: Systembolag, post, tobak, spel, restauranger, frisörer, kemtvätt, skomakare, nyckelservice.
Läs mer här om alla butiker och service i Nykvarns centrum

Hjärtligt välkomna önskar vi er alla till Nykvarn,
Turinge, Taxinge och Nykvarns Centrum!

 

Publicerad: 17 september, 2023 13:56

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.