Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Semester Sörmland Nykvarn Mariefred Familjepaket Sommartips och Utflykt

Semester Sörmland Nykvarn Mariefred Familjepaket Sommartips och Utflykt

Lådbilar, Slottscafé, Grillkvällar, Ångtåg, Ångfartyg, Musik, Shopping, Mode, Inredning, Konstutställningar, Auktioner, Båtliv, Skogsliv, Bad, Hotell, Restaurang. Kontakta gärna Nykvarn.com för ytterligare information.

 

Familjeutflykt. Lådbilslandet i Nykvarn
I Lådbilslandet kör du bil på riktigt. Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad med broar, rondeller och vägkorsningar. Välkommen till Lådbilslandet. En heldag för familjen med aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. Prisvärda familjepaket tillsammans med familjevänliga hotell i närheten av Lådbilslandet. Se Lådbilslandet Nykvarn hemsida under rubrik Familjepaket.

Taxinge slottscafé med slottsparker, badplats och små butiker
Vida känt som Kakslottet med ett brett utbud av hembakat, minst 65 sorter att välja mellan. Hit kan du ta dig med bil, buss, båt, Östra Södermanlands Järnväg med ångtåg på smalspårig järnväg eller med ångfartyget Mariefred. Taxinge slotts parker, den Engelska, Franska och Italienska bjuder alla på sina unika upplevelser. Pagoden som ligger i rak linje från slottet entré omsluts av en skir bokskog. Är värmen tryckande passa på att ta ett bad vid den barnvänliga badplatsen. Blir du shoppingsugen finns ett flertal små butiker med hantverk, mode och presenter inom området.

Östra Södermanlands Järnväg
Välkommen till Östra Södermanlands Järnväg. Museijärnvägen Mariefred – Läggesta – Taxinge
Res med äkta ångloksdragna tåg på dom smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Tågen går från Mariefred via Hjorthagen, Marielund, Läggesta, Hedlandet till Taxinge Näsby och åter mellan maj och september. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen och gör en unik resa. Känn doften av ångloksrök och få din gammeldags kartongbiljett klippt av konduktören. 

Ångfartyget s/s Mariefred
Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.

Mångfaldens Hus och handelsträdgården Njuteriet samt Matcafé och Delibutik
Välkommen till Mångfaldens Hus i Turinge. Ett hus fyllt i två plan med design, mode och inredning för ditt hem.  Här finns allt mellan himmel och jord. Vi säljer t ex inredning, konfektyr, konst, möbler – både nytt och gammalt. Vi tar fram det som Du önskar.

Njuteriet, en handelsträdgård i och kring det varsamt renoverade gjuteriet sidan om Mångfaldens hus

På gården vid Mångfaldens Hus finns ett mysigt matcafé där du kan äta god mat, som inspireras av årstiderna, de stående specialiteterna så som den gravade laxen, cesarsalladen, baconsalladen, grekisk salladen eller dagens soppa. Här finns också en deli avdelning som är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna i källarplan.

Välkommen till Closet & House i Nykvarns Centrum
En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Här finner du produkter med kvalité – allt från sköna handduken, linnet för lördagsbjudningen eller den designade nappflaskan, fri från all miljöpåverkan.

Bommersvik – Hotell

Våra hotellrum erbjuder naturen precis utanför ditt fönster och bara 40 minuter utanför Stockholm city. 20 minuter från Södertälje och 40 minuter från Nyköping vaknar du upp i en lugn, naturskön miljö med sjön några steg bort.

Vi har 168 sängplatser fördelade på familjerum, dubbelrum och enkelrum i olika standardklasser. Några av våra rum erbjuder balkong och sjöutsikt och vi har även stugor, privat hus och ställplatser för husbilar med elstolpar. Vill du ta med dig din hund eller katt på semestern så har vi vissa rum för det också.

Hos oss njuter du av god sömn, fantastisk mat, badstrand, bastu, gym och massor av aktiviteter att hitta på för hela familjen.

Vidbynäs Gård – Hotell
Här på Vidbynäs går du inte in på rummet, du går hem till dig. Vår egen lilla by ligger några få kliv från huvudbyggnaden. Välkommen hem.

ICA Nykvarn – Öppet alla dagar 08.00–21.00
ICA Nykvarn har allt för vardag och fest.  Bekväm parkering och i centrum finns också apotek, post och systembolag.

 

Publicerad: 16 april, 2020 22:30

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.