Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Semestertips Nykvarn – Dagsutflykt

Semestertips Nykvarn – Dagsutflykt

Taxinge slott, Kakslottet i Sörmland.
Många har som tradition att besöka Taxinge slott med familj, släkt och vänner. Här ställs du inför en kak- och tårtsymfoni som aldrig innehåller färre än 60 sorter. Du avnjuter Ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Taxinge slottsflyglar och Stallet bjuder på en mångfald butiker med ett varierat utbud. Kläder, hemtextil och heminredning. Konsthantverk, keramik och konstnärer som ställer ut sina verk. Här finns också en liten djurpark, en fin långrund badplats lämplig för barnfamiljer och lekplats i slottsparken.

Till Taxinge slott kan ni ta er med bil, buss, ångfartyg och museijärnväg. Kommer ni med egen båt finns gästbrygga vid parken strax nedanför slottet.


Familjeutflykt med barnen till Lådbilslandet.
Här kör barnen bil på riktigt med vägar som slingrar sig fram i landskapet. Kör vanlig bil, buss, polisbil eller värsta långtradare med släp. Vill du prova på annat mellan varven finns det ett litet nöjesfält med karusell, hoppborg, lekpark och hinderbana. Minitåget och flottfärd är också uppskattade nöjen. Räkna med minst tre timmar för besöket. Flertalet familjer stannar längre. En riktigt fin sommardag kan ni kombinera besöket med bad i Sveriges renaste sjö, Yngern, som finns på sju minuters bilväg från Lådbilslandet.


Mångfaldens Hus
Mångfaldens Hus i Turinge är känt i vida kretsar för sitt enorma utbud i två plan. Heminredning, design, möbler, presentartiklar, konfektyr och kuriosa är några av de ting som presenteras här.

Restaurang & Delibutik – Mångfaldens Hus
Ytterliggare ett hus i direkt anslutning är också detta fyllt av lyst och goda smaker. Här finner du en restaurang med erkänt gott kök. Här finns också en delibutik till bredden fylld med goda smaker och dofter. Saknar du något till köket finns en stor avdelning med porslin, skålar, tallrikar och övrigt att glädjas åt. I princip allt, förutom personalen, bord och stolar i restaurangdelen, går att köpa och ta med sig hem.

Many Things på väg 509 mot Järna. Här finner du vackra ting, mode, kläder för dam-, herr- och barn. Hunden har också en speciell avdelning här. Inne i Nykvarns centrum välkomnar dig företaget Mäkleri och Interiör med ett urval kvalitetsvaror för hemmet och dammode ur kända kollektioner.

ICA Supermarket Nykvarn
Öppet alla dagar mellan 08.00 – 21.00
Parkering på bekvämt avstånd. Centrum med systembolag, post, apotek och mindre specialbutiker.

Vardag, semester eller fest? Vi har det du behöver. I butiken fyller vi varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. I vår charkavdelning hittar du ostar, salami och skinkor för picknick, mys eller fest. Vi ses i butiken!

Lågprisvaruhuset Hedlandet
På Hedlandet finns prisvärda kvalitetskläder för hela familjen, gardintyger, hemtextilier, glas & porslin, skor, väskor, leksaker, presentartiklar och hygien & städartiklar till priser som ligger 30-70% under normal handel. Bra barnkläder till bra priser. Hos oss hittar du ett stort utbud av barnkläder från baby till tonår. Vi importerar själva, samt köper in poster och partier av kända varumärken.

Publicerad: 19 juni, 2015 09:52

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.