Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Slottscafé, Bröllop, Fest och Konferens. Taxinge slott och Slottscafé i Sörmland nära Stockholm.

Slottscafé, Bröllop, Fest och Konferens. Taxinge slott och Slottscafé i Sörmland nära Stockholm.

 

Välkommen till Taxinge slott och Slottscaféet.
Vida känt som Kakslottet och från TV-programmet Hela Sverige bakar. Här finner du norra Europas största kakbord med hembakat från det egna konditoriet. Allt från den populära räksmörgåsen till delikata tårtor. Kakbordet ändras över säsong och tid, men innehåller aldrig under 65 sorter. Till skillnad från andra bufféer så betalar du endast för det kaffebröd du lägger på tallriken. Så du väljer efter mage och humör! Sommartid serveras gästerna även i slottsparken under lummiga ekar och med en hänförande utsikt över Gripsholmsviken.

För gäster som anländer med egen båt finns gästbrygga vid slottsparken. Kommer du till Taxinge Näsby med ångfartyget Mariefred, direkt från Stockholm, eller via Lilla rundturen från Mariefred, angör fartyget vid ångbåtsbryggan några minuters promenad från slottet. Östra Södermanlands Järnväg trafikerar också sträckan Mariefred – Taxinge Näsby med sin populära smalspåriga järnväg och historiskt intressanta tåg. Med bil är det bara att följa skyltningen från motorvägen E20, trafikplats Nykvarn.

Händer på Taxinge Slott 2024

Fest För Fransk Fordon 25e maj 2024
Vi välkomnar Fest För Franska Fordon lördagen den 25 maj klockan 10-15, då det återigen är dags att samlas under trikolorens fana vid Taxinge Slott. Träffa likasinnade, som alla vurmar för fransk motorhistoria, spännande teknik och estetik. Slottsparken inbjuder till picknick, promenader och lekar. Slottet med sitt café erbjuder smörgåsar, smårätter och inte minst en dignande kak- och tårtbuffe. Slottsboden har öppet för shopping.

Ingen förhandsanmälan. Klassiska och nyare franska fordon, av alla märken är välkomna. Kontaktpersoner Mats Grimme 070-7752097 och Tore Thallaug 070-5902365

K Jakobssons Auktionshus mattauktion 29-30e juni 2024
Behöver ni en ny matta hem? Persiska mattor passar lite överallt och håller i evigheter!

Två helger håller Kinna Jakobssons i auktionsklubban när den traditionsenliga mattauktionen går av stapeln i Taxinge. Även ni som inte tycker att ni behöver en ny matta kan komma och titta, auktionen är både en show och en lektion i både geografi och historia. Kinna kan allt om mattor!

Välkomna!

Fotograf Oscar Knutsson ställer ut 29/6 – 5/7 2024.
Vi välkomnar Oscar Knutsson till galleriet hos oss på Taxinge slott.
Han ställer ut den 26e juni till den 5e juli.

”Jag fann min passion för fotografering vid dryga 40 års ålder ute i naturen. Det är dit jag åker så fort jag har tid över för att få tystnad, frisk luft och intryck som ger mig ny inspiration. Fotografering är mitt sätt att få utlopp för skapande och kreativitet. Det är där jag känner glädje och välbefinnande. Jag utför uppdrag stora som små och utgår från Nykvarn där jag bor men reser i hela Sverige där intressanta projekt finns”.

Sommarkonsert med Orup på Taxinge slott 6e juli 2024
Vår tids största popfenomen Orup gästar Taxinge Slott för en närgången, personlig och avskalad föreställning i sommar. Årets sommarkonsert med Orup – hans gitarr, flygel och låtskatt äger rum lördagen den 6 juli kl. 20.00 på Taxinge Slott.

Vad är det egentligen för drivkrafter som gör att en artist vill blotta sig totalt och ställa sig helt ensam på scen, utan varken storslagen scenografi eller kompande musiker som backar upp. Är det en fascination av det outforskade, extrem exhibitionism eller rent av självplågeri? Ingen vet med säkerhet. Fast en sak är säker, det är exakt vad en av vår tids största popfenomen, Orup, tänker göra. Det vill säga att kasta sig ut i det okända mot en utgång som antingen blir succé eller en obetydlig fjärt i rymden. Så räkna med en närgången, personlig och avskalad föreställning med Orup – hans gitarrer, flygel och låtskatt, samt en och annan anekdot.

Vi är oerhört stolta och glada att en av vår tids största popfenomen, Orup gästar Taxinge Slott, Nykvarn i sommar; -säger Lena Schulte, projektledare för SHOWNITE som för andra året arrangerar föreställningar på Taxinge Slott. Vi ser fram emot en riktigt härlig sommarkväll med Orup vid slottet och med utsikt över Mälaren.

För mer information kontakta:
Biljetter: https://www.universe.com/events/arets-sommarkonsert-med-orup-tickets-XW10CT

Lena Schulte schulte.schulte@gmail.com, Alt. 070-585 66 95.
Projektledare SHOWNITE

Konsert med Dolly Style den 7e juli 2024
Taxinge Slott & Shownite välkomnar in till 10-års kalas den 7 juli med populära gruppen Dolly Style med medlemmarna Molly, Holly, Polly och Yolly!

Efter utsålda konserter så kommer den populära gruppen till Taxinge och ställer till med den ultimata 10-års familjekalaset. Se till att säkra dina biljetter i tid. Ingen åldersgräns, alla är välkomna!

Gruppen slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln ”Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som ”Cherry Gum”, ”Rollercoaster”, BAM BAM och ”Habibi”. Dolly Style har idag nämnare 200 000 lyssnare i månaden på Spotify och över 100 000 följare på deras YouTube-kanal.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns, hela familjen är välkommen!
Show: Parken öppnar: 11.00 | På scen: 13.00 Show: 45 min – Biljetter släpps fredag 1/3.
PS: Efter showen har Dollystyle Meet & Greet
Rullstols information: maila: info@shownite.se eller ring oss på 070-5856695

En dag med Sveriges glittrigaste popartister – det här vill du inte missa!
Biljettpris: 295 kr per person

Boka din biljett här…

Välkomna!


SaabTräffen 13e juli 2024
Vi välkomnar varmt Saab till oss den 13e juli.
Nu hoppas vi att rekordet på 200 bilar från förra året.

Bilarna börjar anlända 10:00.
Cafét har öppet 11:00 – 18:00
Varmt välkomna!

K Jakobssons Auktionshus mattauktion den 20-21 juli 2024
Behöver ni en ny matta hem? Persiska mattor passar lite överallt och håller i evigheter!

Två helger håller Kinna Jakobssons i auktionsklubban när den traditionsenliga mattauktionen går av stapeln i Taxinge. Även ni som inte tycker att ni behöver en ny matta kan komma och titta, auktionen är både en show och en lektion i både geografi och historia. Kinna kan allt om mattor!

Välkomna!

Vernissage med James Neal Renfro 28e juli till 2a augusti 2024
Välkommen till vernissage
söndagen den 28 juli kl 12.00-17.00
James Neal Renfro
“Mango Moon”

Måleri, skulptur, möbler, glas, smycken
Öppet 12-17 varje dag
Utställningen pågår t.o.m. 2 augusti

Porsche club Sverige kommer på besök 28/9 2024
Vi välkomnar varmt Porsche club Sverige som kommer på besök 28e september.

Porsche Club Sverige bildades 1976 och har idag cirka 6 500 medlemmar. Klubben är uppdelad i 7 regioner från norr till söder, med regionala ombud på olika platser i landet. Vi brukar säga att Porsche Club Sverige är Sveriges mest aktiva bilklubb – och det stämmer säkert. Under ett år arrangeras cirka 200 aktiviteter av klubbens funktionärer. De är fördelade över hela landet. Det kan vara allt från ett banmöte på någon av landets motorbanor, en slalomtävling, eller en fikaträff någonstans i landet. Porsche Club Sverige är en ideell förening där drygt 100 funktionärer arbetar utan någon ekonomisk ersättning. Den svenska klubben är den fjärde största Porsche klubben i världen – bland totalt cirka 360 klubbar. Endast den amerikanska, brittiska och tyska är större.

Porsche Club Sverige bildades av entusiaster för entusiaster där det gemensamma intresset är Porsche.

Klicka här..
för att läsa mer om Taxinge Slottscafé, Konferens, Fest och Bröllop på Taxinge slott.

Varmt välkomna!

 

 

Publicerad: 11 juni, 2022 18:43

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.