Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Turistinformation Nykvarn Sörmland. Semestertips Utflykt Familjepaket

Turistinformation Nykvarn Sörmland. Semestertips Utflykt Familjepaket

Att se och göra i Nykvarn, Turinge och Taxinge. Slottscafé, Lådbilar, Grillkvällar, Ångtåg, Ångfartyg, Musik, Bilar, Shopping, Mode, Inredning, Konstutställningar, Auktioner, Båtliv, Skogsliv, Bad, Hotell, Restauranger.

Familjeutflykt. Lådbilslandet Nykvarn.
I Lådbilslandet kör du bil på riktigt. Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad med broar, rondeller och vägkorsningar. Välkommen till Lådbilslandet. En heldag för familjen med aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. Prisvärda familjepaket tillsammans med Bommersvik och Vidbynäs Gård. Se Lådbilslandet Nykvarn hemsida under rubrik Familjepaket.

Taxinge slottscafé med slottsparker, badplats och små butiker
Vida känt som Kakslottet med ett brett utbud av hembakat, minst 65 sorter att välja mellan. Hit kan du ta dig med bil, buss, båt, Östra Södermanlands Järnväg med ångtåg på smalspårig järnväg eller med ångfartyget Mariefred. Taxinge slotts parker, den Engelska, Franska och Italienska bjuder alla på sina unika upplevelser. Pagoden som ligger i rak linje från slottet entré omsluts av en skir bokskog. Är värmen tryckande passa på att ta ett bad vid den barnvänliga badplatsen. Blir du shoppingsugen finns ett flertal små butiker med hantverk, mode och presenter inom området.

Östra Södermanlands Järnväg
Välkommen till Östra Södermanlands Järnväg. Museijärnvägen Mariefred – Läggesta – Taxinge
Res med äkta ångloksdragna tåg på dom smalaste spåren som funnits för allmän järnvägstrafik. Tågen går från Mariefred via Hjorthagen, Marielund, Läggesta, Hedlandet till Taxinge Näsby och åter mellan maj och september. Lok och vagnar är original från tiden 1890 – 1920. Ta med hela familjen och gör en unik resa. Känn doften av ångloksrök och få din gammeldags kartongbiljett klippt av konduktören.

Ångfartyget s/s Mariefred
Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.

Slott och ånga – Lilla rundturen
är en trevlig endagsutflykt mellan Mariefred och Taxinge. Åt ena hållet åker du med vårt ångtåg, åt andra hållet åker du med ångbåten Mariefred. I Taxinge kan du besöka Taxinge slott. Där finns ett stort utbud av bakverk och smörgåsar, försäljning av konsthantverk, en vacker slottspark och en liten badplats nära ångbåtsbryggan.

 

Mångfaldens Hus och handelsträdgården Njuteriet samt Matcafé och Delibutik
En presentation av Mångfaldens Hus i Turinge, Nykvarn.

Mångfaldens Hus – Tegelhuset
Tegelhuset är som alltid fyllt i två plan med inredning, design, möbler, textilier, konst och presenter. För er med intresse för historien kan berättas att från 1844 bedrevs slöjd- och hantverksskola i lokalerna, ursprungligen endast för manliga elever, men från 1846 även för flickor.

Mångfalden Hus, plan två – Nyöppnad heminredningsavdelning
Välkomna till Mångfaldens Hus nyöppnade heminredningsavdelning i Tegelhuset, plan 2. Här finner du ett noga utvalt sortiment från bl.a. Jakobsdal, Frejas Boning, Hallbergslampan och Silkflower.

Mångfaldens Hus – Njuteriet
Handelsträdgården Njuteriet, beläget i och kring det varsamt renoverade gjuteriet. Här finner du mängder av inredningsdetaljer och växter till din trädgård eller för en Quick Fix av balkongen.

Mångfaldens Hus Deli Shop
Välkommen till Deli Shop Mångfaldens Hus i Turinge. Vår deli avdelning är under ständig utveckling, där vi försöker hitta godbitar från världens alla hörn. Från fransk lemonad, kaffe från Eritrea till pasta från Italien och Äppelmust från Södertälje. Förutom ätbara varor har vi även fina förvaringsburkar, glasflaskor och en antikhörna.

Mångfaldens Hus – Restaurang och Café
Mångfaldens Matcafé. Här på redaktionen för Nykvarn.com betraktar vi matcaféet som restaurang med vällagad mat som prisas i både media och av gäster. I denna separata byggnad finns förutom restaurang en välfylld Delishop samt kökstillbehör och inredningsdetaljer.

Välkommen till Closet & House i Nykvarns Centrum
En personlig butik med heminredning, presentartiklar, kläder, accessoarer, textilier och hudvård från noga utvalda leverantörer. Här finner du produkter med kvalité – allt från sköna handduken till linnet för lördagsbjudningen.

Välkommen till Bommersvik – Hotell
Våra hotellrum erbjuder naturen precis utanför ditt fönster och bara 40 minuter utanför Stockholm city. 20 minuter från Södertälje och 40 minuter från Nyköping vaknar du upp i en lugn, naturskön miljö med sjön några steg bort.

Vi har 179 sängplatser fördelade på familjerum, dubbelrum och enkelrum i olika standardklasser. Några av våra rum erbjuder balkong och sjöutsikt och vi har även stugor, privat hus och ställplatser för husbilar med elstolpar. Vill du ta med dig din hund eller katt på semestern så har vi vissa rum för det också.

Hos oss njuter du av god sömn, fantastisk mat, badstrand, bastu, gym och massor av aktiviteter att hitta på för hela familjen.

Sommar erbjudande – Bo flera nätter och betala mindre.
Under sommaren 2022 erbjuder vi bed & breakfast hos oss. Bo i bekväma hotellrum, vi har enkel-, dubbel- och familjerum och Bommersviks goda frukost ingår såklart! Ju fler nätter du bor. Ju bättre pris får du på din vistelse!

Ställplats för husbil och husvagn på Bommersvik

Välkommen till Bommersvik med husbil eller husvagn under sommaren (vecka 26-33). Succén med ställplatser för husbilar hos Bommersvik fortsätter sommaren 2021. Inför sommarsäsongen har vi iordningställt marken och utökat antalet elplatser till 10 stycken.

Som vanligt på Bommersvik har du tillgång till restaurang, bastu, sjö, strand, spel, gym, wi-fi, naturstigar och närhet till flera härliga utflyktsmål bara 40 minuter från Stockholm. Här kan du tömma latrinen, tvätta en maskin tvätt eller laga egen enklare middag och diska i de gemensamma sällskalpsytorna, eller skäm bort er och köp till en härlig hotellfrukost eller middag i restaurangen!  Här finns stora ytor och alla faciliteter du behöver. Unna dig hotellfrukost, bastu med dopp i sjön och träning på vårt gym.

Vidbynäs Gård – Hotell
Här på Vidbynäs går du inte in på rummet, du går hem till dig. Vår egen lilla by ligger några få kliv från huvudbyggnaden. Välkommen hem. När dagens alla intryck ska smältas, kan du dra dig tillbaka till ditt eget, trivsamma krypin. Hotellet har 76 hotellrum och 164 bäddar fördelat på enkelrum, dubbelrum, sviter och familjerum.

Varje rum har moderna faciliteter, inklusive trådlöst internet. Möblerna och den tekniska utrustningen håller hög klass. Sovrummen har platt-TV och varje vardagsrum en 42 tums eller 50 tums platt-TV. Husen har vardagsrum med soffgrupp och en matsalsmöbel som kan tjäna som mötesbord för den mindre gruppen. Det fullt utrustade köket kan användas som grupprum.

Våra fantastiska moderna sviter på 110 kvadratmeter har fyra bäddar fördelade på två sovrum och ett generöst badrum på bottenplanet. På det övre planet finns vardagsrum med köksdel, ytterligare ett badrum med bastu samt utgång till den härliga verandan. I vardagsrummet finns 50 tums platt-TV med hemmabiosystem samt DVD- och CD-spelare.

 

Välkommen till ICA Supermarket Nykvarn i Nykvarns centrum
Öppet alla dagar mellan 08.00 – 21.00.

Vardag eller fest? Vi har det du behöver.
I butiken fyller vi varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. I vår charkavdelning hittar du ostar, salami och skinkor för picknick, mys eller fest. Vi ses i butiken!

Mat, menyer & middagstips!
Lättlagad och snabb vardagsmat eller en romantisk trerätters middag? Hos ICA hittar du goda och enkla recept på förrätter, varmrätter och desserter för alla måltider och tillfällen.

ICAs matkasse
Sugen på en enklare vardag? Prenumerera på ICAs matkasse så får du färdiga kassar med recept för hela veckan.

Välkommen in!
Anders Gustafsson med personal

Publicerad: 7 juli, 2019 18:54

Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.