Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Lådbilslandet i Nykvarn
En heldag för familjen med aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. Vuxna fri entré vilket innebär att alla vuxna som inte kan köra lådbil också är välkomna in på en kopp kaffe med dopp eller en matig sallad för lunch i Lådbilslandets Café.

Taxinge Slottscafé
Välkommen till Taxinge slott och Slottscaféet. Vida känt som Kakslottet och från TV-programmet Hela Sverige bakar. Här finner du norra Europas största kakbord med hembakat från det egna konditoriet. Allt från den populära räksmörgåsen till delikata tårtor. Kakbordet ändras över säsong och tid, men innehåller aldrig under 65 sorter.

Mångfaldens Hus
Välkommen till Mångfaldens Hus. Ett hus fyllt i två plan med design och inredning för ditt hem.  Här finns allt mellan himmel och jord. Vi säljer t ex inredning, konfektyr, konst, möbler – både nytt och gammalt. Vi tar fram det som Du önskar. Vi finns i Turinge. Besök oss, vi har ett enormt utbud!

Östra Södermanlands Järnväg –Taxinge station.
Öslj trafikerar sträckan Mariefred - Läggesta - Taxinge med ångtåg på smalspårig järnväg. Från Taxinge färdas du på den smalspåriga järnvägen på samma sätt som för 100 år sedan. Ångtåget tar dig genom ett omväxlande landskap via Läggesta fram till Mariefreds järnvägsstation.

Skogsvandringar
Ta med dig en utflyktskorg och hela familjen. De flesta skogar i Nykvarn är under hösten fyllda med svamp och bär. Vill du uppleva skogar på gränsen till urskog är det området söder om Yngern som gäller. En mera tillrättalagd skogsvandring på lätta stigar är att vandra i naturreservatet Jägarskogen strax invid samhället Nykvarn. Här får du uppleva allt från sumpskog, 100 åriga ekar till nyslagna ängar med betande får. Stigarna löper också längs Yngerns strand med sin unika fauna. På rätt avstånd från startpunkten väntar två rastplatser belägna på var sin liten udde vid Yngerns strand. Här finns vindskydd, bänkar och plats med öppen eld för grillning.

Cykling
Nykvarns kommun arbetar med planläggning och genomförande av ett flertal gång och cykelleder som vi kommer att presentera så snart de är på plats. För er som cyklar Mälaren runt eller är på genomresa vidare mot Göteborg eller Oslo rekommenderar vi Gamla Strängnäsvägen och vidare mot Mariefred och Strängnäs. Från Turinge till Mariefred är denna väg klassad som Turistväg med brun/vit skyltning.

Längs denna utflyktsväg finns flera intressanta stopp att göra, allt efter intresse. Turinge kyrka känd för sitt gravkor i barockstil som Erik Dahlbergh ritade och lät uppföra åt sig på 1680-talet.
För den shoppingsugna eller hungrige rekomenderar vi Mångfaldens Hus i Turinge. En avstickare ner mot Taxinge slott och Taxinge kyrka är ett måste. Ta ett uppfriskande bad vid den fina badplatsen. Vandra i de vackra parkerna eller njut något av det sextiotal bakverk som Taxinge slottscafé erbjuder. Åter på Gamla Strängnäsvägen följer du denna och kommer över till Strängnäs kommun. Fin cykelbana leder härifrån ända in till Mariefred centrum där det väntar minst en halvdagsupplevelse med besök på Gripsholms slott, vandringar längs stranden och se den gamla trähusbebyggelsen.

Kanot
Sjöarna i Nykvarn och angränsande kommuner är utmärkta kanotvatten. Här kan du göra strandhugg i orörd natur eller på de rastplatser som finns längs rutten. Mängder av besöksmål samt vandrarhem och bed and breakfast för övernattning finns längs de flesta etapper. Besök Kanotkungen hemsida som har all information du behöver. Här kan du hyra kanot eller färdiga kanotpaket som innehåller allt du behöver.

Badplatser

Redaktionen för Nykvarn.com ber er uppmärksamma att det råder grillningsförbud vid samtliga badplatser.

Hökmossebadet Yngern. Nykvarn samhälle.
Barnvänlig sandstrand med lekutrustning. Öppna gräsytor men även plats för vila under lummiga trädkronor. Långgrund sandstrand med bryggor ut till djupare vatten. Sommartid kiosk med servering.

Lövnäsbadet vid södra Yngern
Populär badplats vid södra Yngern, en av Sveriges renaste sjöar. Sandstrand med brygga. Lekplats med lekutrustning för barnen. Det finns även möjlighet till naturistbad.

Taxingebadet i Taxinge Näsby vid Taxinge Slott
Taxingebadet ligger i anslutning till slottsparken vid Taxinge slott. Barnvänlig sandstrand med lekplats och lekutrustning för barnen, Stora fria gräsytor för bollspel och lek.  Parkmiljö för picknick i sommarglada vänners lag eller tårt- och kakbuffé på Kakslottet.