Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Förslag för en tvådagars utflykt med övernattning i Nykvarn.

Behöver du tillgång till en reseplanerare för att se smartaste väg, avstånd och tid för att planera resan till våra besöksmål? Vi rekommenderar Google Maps. Klicka på Vägbeskrivningar, skriv in var du befinner dig och vart du vill. Du får då upp en detaljerad visning för bil, buss, tåg, cykelväg och där det så är möjligt, även gångväg fram till målet. Google Maps öppnas i ny sida.

Familjepaket Lådbilslandet och Bommersvik

För övernattning under sommaren finns paketpris för barnfamiljer med boende på Bommersvik och besök på Lådbilslandet. 

Välkommen till Bommersvik Hotell
Våra hotellrum erbjuder naturen precis utanför ditt fönster bara 40 minuter utanför Stockholm city. 20 minuter från Södertälje och 40 minuter från Nyköping vaknar du upp i en lugn, naturskön miljö med sjön några steg bort.

Vi har 179 sängplatser fördelade på familjerum, dubbelrum och enkelrum i olika standardklasser. Några av våra rum erbjuder balkong och sjöutsikt och vi har även stugor, privat hus och ställplatser för husbilar med elstolpar. Vill du ta med dig din hund eller katt på semestern så har vi vissa rum för det också.

Hos oss njuter du av god sömn, fantastisk mat, badstrand, bastu, gym och massor av aktiviteter att hitta på för hela familjen.

Hemester i Sörmland Sommaren 2023 på Bommersvik 30 juni - 13 augusti.
På Bommersvik erbjuder vi bekvämt boende, B&B i våra hotellrum, stuga eller villa med självhushåll.
Här finns mycket att hitta på för en hemester med barn, nära och kära! Utmana varandra i tennis, boule, pingis, brännboll, kubb, fotboll, biljard eller beachvolley under varma dagar. Njut av egen badstrand, bastu med badbrygga, roddbåtar och badklippor med svalkande dopp. Naturstig, bär- och svampskog och Sörmlandsleden i närheten för dig som älskar skog och vandring. Barnen älskar de stora gräsytorna för spring, lek och kullerbyttor och vår nya aktivitetsstig, Bäverstigen. Inomhus finns sällskapsspel, lekrum för regniga dagar och för hurtiga finns flera motionsspår och ett gym med vy över Yngern.

Läs mer och boka här..

Sommar erbjudande från Bommersvik - Bo flera nätter och betala mindre.
Under sommaren 2023 erbjuder vi bed & breakfast hos oss. Bo i bekväma hotellrum, vi har enkel-, dubbel- och familjerum och Bommersviks goda frukost ingår såklart! Ju fler nätter du bor. Ju bättre pris får du på din vistelse.

Läs mer och boka här..

Bommersvik ställplatser för husvagn och husbil. Säsong 15 maj – 15 oktober 2023.
Ställ upp husbilen eller husvagnen vid naturnära upplevelser med bad, fiske och massor med aktiviteter. Våra 6 ställplatser med el är väldigt populära under säsongen och många gäster väljer att stanna kvar fler dagar. Du har tillgång till hela området och vår restaurang och bar.

Läs mer och boka här..

Se och göra i vårt område

Taxinge slott, Kakslottet i Sörmland.
Många har som tradition att besöka Taxinge slott med familj, släkt och vänner. Här ställs du inför en kak- och tårtsymfoni som aldrig innehåller färre än 60 sorter. Du avnjuter Ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Taxinge slottsflyglar och Stallet bjuder på en mångfald butiker med ett varierat utbud. Kläder, hemtextil och heminredning. Konsthantverk, keramik och konstnärer som ställer ut sina verk. Här finns också en liten djurpark, en fin långrund badplats lämplig för barnfamiljer och lekplats i slottsparken.

Till Taxinge slott kan ni ta er med bil, buss, ångfartyg och museijärnväg. Kommer ni med egen båt finns gästbrygga vid parken strax nedanför slottet.


Familjeutflykt med barnen till Lådbilslandet.
Aktiviteter och upplevelser för barn mellan 3 och 9 år. Här kör barnen bil på riktigt med vägar som slingrar sig fram i landskapet. Kör vanlig bil, buss, polisbil eller värsta långtradare med släp. Vill du prova på annat mellan varven finns det ett litet nöjesfält med karusell, hoppborg, lekpark och hinderbana. Minitåget och flottfärd är också uppskattade nöjen. Räkna med minst tre timmar för besöket. Flertalet familjer stannar längre. En riktigt fin sommardag kan ni kombinera besöket med bad i Sveriges renaste sjö, Yngern, som finns på sju minuters bilväg från Lådbilslandet.


Mångfaldens Hus
Mångfaldens Hus i Turinge är känt i vida kretsar för sitt enorma utbud i två plan. Heminredning, design, möbler, presentartiklar, konfektyr och kuriosa är några av de ting som presenteras här. Här finns också Njuteriet, ett renoverat gammalt gjuteri. Här finner du det mesta för din trädgård eller balkong. Under den varma perioden finns här också en handelsträdgård. Vintertid omvandlas Njuteriet under några veckor till Julmarknad.

Ytterligare ett hus i direkt anslutning är också detta fyllt av lyst och goda smaker. Här finner du café/ restaurang med erkänt gott kök. Här finns också en delibutik till bredden fylld med goda smaker och dofter. Saknar du något till köket finns en avdelning med porslin, skålar, tallrikar och övrigt att glädjas åt. I princip allt, förutom kocken, bord och stolar i restaurangdelen, går att köpa och ta med sig hem.

Välkommen till ICA Supermarket Nykvarn i Nykvarns centrum

Öppet vardagar 07.00 – 21.00.
Öppet helger 08.00 – 21.00

Vardag eller fest? Vi har det du behöver.
I butiken fyller vi varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. I vår charkavdelning hittar du ostar, salami och skinkor för picknick, mys eller fest. Vi ses i butiken!

Mat, menyer & middagstips!
Lättlagad och snabb vardagsmat eller en romantisk trerätters middag? Hos ICA hittar du goda och enkla recept på förrätter, varmrätter och desserter för alla måltider och tillfällen.

ICAs matkasse
Sugen på en enklare vardag? Prenumerera på ICAs matkasse så får du färdiga kassar med recept för hela veckan.

Välkommen in!
Anders Gustafsson med personal

Två vackra sjöstäder i vår närhet

Mariefred
Vid ett tvådagars besök rekommenderar vi er också att besöka Mariefred, den charmiga lilla staden med sina strandpromenader och den gamla trästadsbebyggelsen. Turistinformation finns i Gamla Rådhuset på torget. Se sommarlivet vid hamnen, besök Callanderska gården, ta en tur med Öslj museijärnvägen och besök Gripsholms slott, ett spännande besök, med eller utan guide. Turistinformation finns i gamla Rådhuset på torget.

Trosa
På lämpligt avstånd från Nykvarn och en dagsutflykt finns Trosa. Du kan välja E4 motorväg eller den lantligare väg 525 som då tar dig till bland annat Tullgarns slott.

Besök Trosa turistbyrå som finns i Rådhuset vid torget och be om den lilla trycksaken som heter Kulturstråket om vandring på egen hand i Trosa. Följer du denna tur får du all historisk information och upplever den charmiga lilla kuststaden på bästa sätt. Hamnområdet är ett måste och längst ut på piren finner du markeringen för Världens ände. Längs de stenbelagda gatorna ligger småbutikerna tätt om du vill se vackra ting och smaka hembakt, choklad, nyrökt och allt annat som hör ett gott liv till. Trosa ån som flyter genom staden är i sig bara den ett skäl att besöka platsen. Mycket om Trosas historia och dess hantverkstradition lär du dig på Garvaregården där det också finns café, hantverk och ett museum.