Välkommen till Nykvarn.com

I Nykvarn.com finner du de flesta av Nykvarn kommuns företag direkt eller via länk.
Utflykt eller semester. Läs våra tips om aktiviteter, upplevelser och shopping.
Frågor som du inte finner svar på här är du välkommen sända direkt till Nykvarn.com


Förslag för en tvådagars utflykt med övernattning i Nykvarn.

Behöver du tillgång till en reseplanerare för att se smartaste väg, avstånd och tid för att planera resan till våra besöksmål? Vi rekommenderar Google Maps. Klicka på Vägbeskrivningar, skriv in var du befinner dig och vart du vill. Du får då upp en detaljerad visning för bil, buss, tåg, cykelväg och där det så är möjligt, även gångväg fram till målet. Google Maps öppnas i ny sida.

För övernattning under sommaren finns också paketpris för barnfamiljer med boende och besök på Lådbilslandet. Anläggningar som erbjuder detta är Scandic Södertälje och Vidbynäs. Från respektive hemsida kontrollerar du enkelt tillgänglighet och pris för aktuella datum.

 

Övernattning på Vidbynäs
”Hemma hos oss på Vidbynäs kan du bo i allt från ett mysigt familjerum med en dubbelsäng och en våningssäng för de små till våra lyxiga sviter för den större familjen med både bastu och stor terrass. Är ni ett sällskap på två erbjuds moderna tvåbäddsrum till romantiska superior rum.”

Scandic SödertäljeEtt lekfullt familjehotell
Välkommen till ett av våra mest lekfulla och familjevänliga hotell. Vi är barnsligt förtjusta i familjer. Under sommaren och utvalda perioder blir vårt familjehotell ännu roligare för barn med flera aktiviteter. Barn bor bäst på Scandic!

Läs mer om vårt familjepaket..

 

Se och göra i vårt område

Taxinge slott, Kakslottet i Sörmland.
Många har som tradition att besöka Taxinge slott med familj, släkt och vänner. Här ställs du inför en kak- och tårtsymfoni som aldrig innehåller färre än 60 sorter. Du avnjuter Ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Taxinge slottsflyglar och Stallet bjuder på en mångfald butiker med ett varierat utbud. Kläder, hemtextil och heminredning. Konsthantverk, keramik och konstnärer som ställer ut sina verk. Här finns också en liten djurpark, en fin långrund badplats lämplig för barnfamiljer och lekplats i slottsparken.

Till Taxinge slott kan ni ta er med bil, buss, ångfartyg och museijärnväg. Kommer ni med egen båt finns gästbrygga vid parken strax nedanför slottet.


Familjeutflykt med barnen till Lådbilslandet.
Aktiviteter och upplevelser för barn mella 3 och 9 år. Här kör barnen bil på riktigt med vägar som slingrar sig fram i landskapet. Kör vanlig bil, buss, polisbil eller värsta långtradare med släp. Vill du prova på annat mellan varven finns det ett litet nöjesfält med karusell, hoppborg, lekpark och hinderbana. Minitåget och flottfärd är också uppskattade nöjen. Räkna med minst tre timmar för besöket. Flertalet familjer stannar längre. En riktigt fin sommardag kan ni kombinera besöket med bad i Sveriges renaste sjö, Yngern, som finns på sju minuters bilväg från Lådbilslandet.


Mångfaldens Hus
Mångfaldens Hus i Turinge är känt i vida kretsar för sitt enorma utbud i två plan. Heminredning, design, möbler, presentartiklar, konfektyr och kuriosa är några av de ting som presenteras här.

Ytterliggare ett hus i direkt anslutning är också detta fyllt av lyst och goda smaker. Här finner du en restaurang med erkänt gott kök. Här finns också en delibutik till bredden fylld med goda smaker och dofter. Saknar du något till köket finns en stor avdelning med porslin, skålar, tallrikar och övrigt att glädjas åt. I princip allt, förutom kocken, bord och stolar i restaurangdelen, går att köpa och ta med sig hem.

Lust att titta på ytterligare vackra ting, shoppa eller besöka en gårdsbutik i Nykvarn, Turinge och Taxinge

Many Things på väg 509 mot Järna. Här finner du vackra ting, mode, kläder för dam-, herr- och barn. Hunden har också en speciell avdelning här. Inne i Nykvarns centrum välkomnar dig företaget Mäkleri och Interiör med ett urval kvalitetsvaror för hemmet och dammode ur kända kollektioner. På vägen Gamla Strängnäsvägen finns Snebro gård med en stor loppmarknad. Både fasta och tillfälliga säljare. Lite längre fram på denna väg en avtagsväg som leder till Herrvik Gårdsbutik med lamm och lamprodukter, växter, grönsaker och hantverk.

 

Två vackra sjöstäder i vår närhet

Mariefred
Vid ett tvådagars besök rekommenderar vi er också att besöka Mariefred, den charmiga lilla staden med sina strandpromenader och den gamla trästadsbebyggelsen. Turistinformation finns i Gamla Rådhuset på torget. Se sommarlivet vid hamnen, besök Callanderska gården, ta en tur med Öslj museijärnvägen och Gripsholms slott, ett spännande besök, med eller utan guide. Turistinformation finns i gamla Rådhuset på torget.  När ni är hungriga titta in på Gripsholms Värdshus och bakfickan Skänken som erbjuder dagens lunch med mat från det erkänt goda köket till priser som passar en semesterkassa.

Trosa
På lämpligt avstånd från Nykvarn och en dagsutflykt finns Trosa. Du kan välja E4 motorväg eller den lantligare väg 525 som då tar dig till bland annat Tullgarns slott.

Besök Trosa turistbyrå som finns i Rådhuset vid torget och be om den lilla trycksaken som heter Kulturstråket om vandring på egen hand i Trosa. Följer du denna tur får du all historisk information och upplever den charmiga lilla kuststaden på bästa sätt. Hamnområdet är ett måste och längst ut på piren finner du markeringen för Världens ände. Längs de stenbelagda gatorna ligger småbutikerna tätt om du vill se vackra ting och smaka hembakt, choklad, nyrökt och allt annat som hör ett gott liv till. Trosa ån som flyter genom staden är i sig bara den ett skäl att besöka platsen. Mycket om Trosas historia och dess hantverkstradition lär du dig på Garvaregården där det också finns café, hantverk och ett museum.

Klicka här för zoombar kartbild med besöksmål i Trosa.